Recepten > Gesmoorde Mölltal-Glocknerlamgehakt met gemengde kruiden en groenten
Een Oostenrijks hoofdgerecht, met vlees.
Ingrediënten
- 1 schenkel van het lam
- Zout, peper,
- Knoflooktenen, majoraan, tijm, rozemarijn
- Uien, wortels, selderie
- Rode wijn (In plaats van rode wijn kan men ook runderbouillon gebruiken).
Bereidingswijze
- De lamschenkel met zout, peper, knoflooktenen, majoraan, tijm en rozemarijn kruiden.
- De oven op 200 graden voorverwarmen. Olie in een braadpan verhitten en de schenkel daarin snel bruin braden. De fijngesneden uien, wortels en selderie toevoegen.
- Pan van het vuur halen en met rode wijn overgieten. Pan in de oven zetten en gedurende 60-70 minuten de schenkel laten garen. Regelmatig met het vocht overgieten.
- Aardappels (gebakken of gekookt), spekbonen of polenta smaken uitstekend bij dit gerecht.