Zucchinipuffer

Recepten > Zucchinipuffer

Ingrediënten

  • 700 gr courgette
  • Zout
  • 1 ui
  • 1 el boter
  • 1 bosje peterselie
  • 2 eieren
  • 1 tl fijngehakte mint of dille
  • 120 gr broodkruim
  • 100 gr vers gemalen kasséri-kaas of emmentaler
  • Vers gemalen peper
  • Wat meel
  • 9 et olijven- of zonnebloemenolie voor uitbakken en voor uw handen

Bereidingswijze

  1. ·        De courgette wassen en de steel en bloeiaanzetten verwijderen. Courgette in schijven snijden. In zoutwater ongeveer 10 minuten koken.
  2. ·        De courgette in een zeef laten uitlekken en met de staafmixer pureren en in een schaal doen.
  3. ·        De ui schillen, fijn hakken en door de courgette zeven. De boter smelten. De peterselie wassen, grote stelen verwijderen en fijn hakken.
  4. ·        De eieren, gesmolten boter, de kruiden, broodkruimels en de kaas door de courgettemassa roeren en met zout en peper op smaak brengen. De massa ongeveer 5 minuten laten rusten.
  5. ·        Uw handen licht inwrijven met olie en uit ongeveer 1 eetlepel courgettemassa een ongeveer 1 cm dikke plat rondje maken (denk aan hamburger) = Puffer, vervolgens door een beetje meel wentelen.
  6. ·        De olie in een pan verhitten en de puffer na elkaar aan beide zijden goudgeel bakken in ongeveer 2-3 minuten. Uit de pan nemen en op keukenpapier leggen zodat ze wat kunnen ontvetten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *