Recepten > Zucchinipuffer
Ingrediënten
- 700 gr courgette
- Zout
- 1 ui
- 1 el boter
- 1 bosje peterselie
- 2 eieren
- 1 tl fijngehakte mint of dille
- 120 gr broodkruim
- 100 gr vers gemalen kasséri-kaas of emmentaler
- Vers gemalen peper
- Wat meel
- 9 et olijven- of zonnebloemenolie voor uitbakken en voor uw handen
Bereidingswijze
- · De courgette wassen en de steel en bloeiaanzetten verwijderen. Courgette in schijven snijden. In zoutwater ongeveer 10 minuten koken.
- · De courgette in een zeef laten uitlekken en met de staafmixer pureren en in een schaal doen.
- · De ui schillen, fijn hakken en door de courgette zeven. De boter smelten. De peterselie wassen, grote stelen verwijderen en fijn hakken.
- · De eieren, gesmolten boter, de kruiden, broodkruimels en de kaas door de courgettemassa roeren en met zout en peper op smaak brengen. De massa ongeveer 5 minuten laten rusten.
- · Uw handen licht inwrijven met olie en uit ongeveer 1 eetlepel courgettemassa een ongeveer 1 cm dikke plat rondje maken (denk aan hamburger) = Puffer, vervolgens door een beetje meel wentelen.
- · De olie in een pan verhitten en de puffer na elkaar aan beide zijden goudgeel bakken in ongeveer 2-3 minuten. Uit de pan nemen en op keukenpapier leggen zodat ze wat kunnen ontvetten.