Recepten > Reislaibchen mit Basilikum
Vegetarisch Oostenrijks hoofdgerecht 4 porties, ca. 40 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gr rijs (lange korrel)
- 100 gr kwark (10% vet)
- 140 gr bloem
- 2 eieren
- 6 eetlepels olijfolie
- 120 gr mozzarella
- 2 tomaten
- ½ lepel bouillonstrooisel
- 250 ml water
- 150 gr crème fraiche
- 50 gr basilikum (fijn gesneden)
- zout, peper
Bereidingswijze
- Rijst koken en in een zeef laten uitlekken. De uitgelekte rijst met de kwark, het meel, eieren, zout en peper vermengen 4 Laibchen maken. Een Laibchen is een platte of ovale koek van een bepaalde massa. De Laibchen in de olijfolie aan beide kanten goudbruin bakken.
- Oven op de grillstand voorverwarmen. Mozzarella en tomaten in 1 cm dikke plakken snijden. De Laibchen met de tomaten en mozzarella beleggen en onder de grill afbakken.
- De overgebleven olie waarin de Laibchen zijn gebakken met de 250 ml water met de ½ bouillonstrooisel vermengen. De crème fraiche toevoegen en erdoorheen roeren en laten inkoken. De saus pureren. Op een bord Laibchen en saus serveren. Eventueel nog glazig gebakken uitjes als garnering toevoegen.