Recepten > Donauwellen
Ingrediënten:
- 3 theelepels bakpoeder
- 250 gram boter
- 5 eieren
- 20 gram cacao
- 720 gram kersen
- 1 eetlepel melk
- snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 375 gram bloem
- 200 gram suiker
Bereiding:
- Boter schuimig roeren en daarna één voor één suiker, vanillesuiker en zout toevoegen. Alles goed doorroeren totdat een gebonden massa ontstaat.
- Eén voor één de eieren door de massa roeren.
- Bloem en bakpoeder toevoegen en er eveneens goed doorheen roeren.
- 2/3 deel van het deeg op een ingevet bakblik uitstrijken.
- Door de rest van het deeg de cacao en de melk doorroeren en over het blanke deeg uitstrijken.
- Kersen goed laten uitlekken en over het donkere deeg verdelen.
- De Donauwellen in ca 35-40 minuten in de oven bakken op 180 graden.