Recepten > Fritaten Suppe 1
Ingrediënten
- 1 pakje Honig Bouillonsoep
- ½ liter melk
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook
- 2 à 3 eieren
- 60 g margarine of boter
- 100 g tarwebloem
Bereiding
- Bereid de bouillonsoep volgens de algemene bereidingswijze op het pakje.
- Maak ondertussen de fritaten als volgt: doe de melk in een beslagkom, voeg de eieren toe en zoveel bloem tot er dun pannenkoekbeslag ontstaat.
- Voeg de fijngehakte bieslook aan het beslag toe.
- Bak in een koekenpan dunne flensjes van het beslag.
- Rol de flensjes op, snijd ze in fijne reepjes en houd ze warm.
- Verdeel de fritaten reepjes over de borden en schep de bouillon over de soep Kooktip Bak in plaats van de fritaten omeletreepjes: klop 2 eieren los met 2 eetlepels melk, voeg 1 eetlepel verse tuinkruiden toe en bak er omelet van.
- Strak oprollen en in reepjes snijden.
Tafeltip Leg de fritaten op het soepbord en serveer de bouillonsoep vanuit een mooie soepterrine direct aan tafel.