Fritaten soep 2

Recepten > Fritaten suppe 2

Een Oostenrijks voorgerecht

Ingrediënten

  • Bouillon (vers, uit pakje of tablet)
  • 0,5 ltr melk
  • 3 eieren
  • 100 gr tarwebloem
  • 2 eetlepels fijn gehakte bieslook
  • 60 gr boter

Bereidingswijze

  1. Maak de bouillon klaar. Let op bij het maken van verse bouillon dat deze mooi helder moet zijn.De fritaten worden als volgt gemaakt.
  2. Melk in een beslagkom gieten en de eieren en doorheen kloppen.
  3. Voeg dan zoveel tarwebloem toe tot er een mooi glad en dun pannenkoekenbeslag ontstaat. Voeg de fijngehakte bieslook aan het beslag toe en roer dit erdoor.
  4. Bak van het pannenkoekendeeg hele dunne flensjes. Rol ze op en snijdt ze in dunne reepjes.
    Leg de reepjes fritaten onderin een bord en schep de bouillon erover heen. Een andere manier om fritaten te maken is om deze van een omelette te maken.
  5. Klop 2 eieren goed los en voeg hier 2 eetlepels melk aan toe. Door elkaar mengen.
  6. 1 eetlepel verse tuinkruiden (in ieder geval bieslook) door het mengsel roeren en hiervan een dunne omelet bakken.
  7. De omelet oprollen en in smalle reepjes snijden. Reepjes onderin bord leggen en de bouillon eraan toevoegen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *