Recepten > Gmundner Kirchtagssuppe
Een Oostenrijks voorgerecht
Ingrediënten:
- 50 gram buikspek
- 2 kruidnagels
- 2 liter heldere bouillon
- 1 kleine wortel
- 2 laurierbladeren
- 60 gram bloem
- peterseliewortel
- 10 peperkorrels
- 250 ml rode wijn
- snufje zout
- 100 ml slagroom
- 100 gr selderie
- een weinig tijm
- 1-3 eetlepels tomatenpuree
- 10 jeneverbessen
- 1 scheut schnaps
- ½ kg vlees (wild)
- 1 kaneelstok
- 3 uien
- 1 scheut olie
Bereiding:
- Spek en vlees snijden
- Uien schillen en fijnhakken.
- Alle groente schoon maken en in niet te dunne schijven snijden.
- Groente en vlees in een klein beetje olie aanbraden.
- Spek, uien en 1 eetlepel tomatenpuree kort mee laten braden en vervolgens met rode wijn afblussen.
- Meel toevoegen, bouillon erop gieten en laten koken.
- Peperkorrels, jeneverbessen, laurierbladeren, kruidnagels en kaneelstok in een theefilterzakje doen, dichtmaken en aan de soep toevoegen.
- Soep ca één uur laten koken.
- Theefilterzakje eruit nemen.
- Slagroom toevoegen
- De soep met zout, tijm en schnaps op smaak brengen.
- Soep met tijmblaadjes en stukjes geroosterd brood erover heen gestrooid serveren.