Recepten > Soep > Leberpofesen in runderbouillon
Leberpofesen is een recept uit Niederösterreich; een heerlijk Oostenrijks voorgerecht
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 eetlepels peterselie
- 1 eetlepel majoraan
- 30 gr koolzaadjes
- 100 gr runderlever, gehakt
- 3-4 eieren
- Broodkruimels
- 6 sneetjes brood
- 3 eetl. Meel
- 1-2 eetl melk (of water)
- 1 eetl olijvenolie
- 500 ml koolzaadolie
- 1 liter runderbouillon
- Zout, peper
Bereidingswijze
- Ui, peterselie en majoraan fijnhakken. In een pan met heet vet doen, doorroeren en de gehakte lever toevoegen.
- Alles goed doorroeren en licht aanbakken. Zout en peper toevoegen en vervolgens kort onder een deksel laten garen.
- En ei en zoveel broodkruimels toevoegen tot er een smeuïge, smeerbare massa ontstat.
- Twee sneetjes brood ongeveer een halve vingerdikte met de levermassa besmeren en vervolgens op elkaar leggen. Het geheel door het meel wentelen.
- 2-3 eieren los kloppen met de melk en een klein scheutje olijfolie.
- De gevulde sneetjes brood hier even in laten weken en vervolgens door de broodkruimels wentelen.
- De koolzaadolie verwarmen en de sneetjes brood hier goudgeel in bakken.
- Op keukenpapier laten uitlekken, in driehoekjes snijden en onderop een soepbord leggen. De hete runderbouillon toevoegen.