Recepten > Leberknödelsuppe (runderbouillon met leverballetjes)
Een Oostenrijks voorgerecht
Ingrediënten
- 1 klein stokbrood van één dag oud
- 1/4 ltr melk
- 250 gr runderlever
- 1 ui
- 1 eetl boter
- 1 ei
- zout
- zwarte peper
- 1 theel gedroogde oregano
- 2-3 eetl paneermeel
- 1 ltr water
- 2 vleesbouillontabletten
- 1/2 bosje bieslook of diepvries bieslook
Bereidingswijze
- Melk verwarmen.
- Brood in dunne plakjes snijden en in de melk doen. ± 10 minuten goed laten intrekken.
- Lever in stukken snijden.
- Ui pellen en in stukken snijden.
- Lever + ui + uitgeknepen brood in de keukenmachine doen en malen.
- Boter, ei, zout, peper en oregano erbij doen en ook het paneermeel. Alles goed door elkaar doen, zodat een luchtig deegje ontstaat. Hiervan 8 balletjes vormen.
- 1 ltr water met wat zout aan de kook brengen.
- Leverballetjes in het water doen en heel zacht ± 30 minuten laten trekken.
- Balletjes uit de pan halen. Bouillon zeven.
- Weer aan de kook brengen met de vleesbouillontabletten.
- Leverballetjes weer in de bouillon doen en garneren met bieslook.