Recepten > Wurstkrapferln
Nagerecht of tussendoortje. 4 porties, ca. 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 450 gr fijne worst
- 8 eetlepels olijfolie
- 250 ml volle melk
- 160 gr bloem
- 1 ei
- 1 theelepel gedroogde majoraan of 1 eetlepel verse majoraan
- 2 knoflooktenen fijngeprakt
- zout, peper, nootmuskaat en olijfolie
Bereidingswijze
- Melk, meel, ei, nootmuskaat, knoflook, zout en peper tot een gladde massa mengen. Dit deeg ongeveer 15 minuten laten rusten.
- Velletje van de worst afhalen en de worst dan in 1 cm dikke plakken snijden. De plakken worst door het deeg mengen.
- Een beetje olie verhitten. Eetlepel deeg (waar ook de worst in zit) in de pan leggen en aan beide kanten bakken. Dit product heet een Krapferln). Op keukenpapier laten uitlekken.