Recepten > Besoffener Kapunziner
Besoffener Kapunziner
Ingrediënten voor de Kapuziner
- 5 eieren
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 170 gr bloem
- 60 gr fijngehakte noten
- 3 cl water
- Boter en meel voor de bakvormpjes
- Slagroom om te garneren
Ingrediënten voor de drank
- 500 ml wijn of Most
- 70-100 gr suiker
- 500 ml sap van vers geperste sinaasappels
- 140 ml rum
- 2 cl citroensap
- Snufje zout
Bereiding
- In een mengkom de eieren met suiker, zout en water door elkaar roeren. De noten en het meel er behoedzaam doorheen mengen. De massa in vormpjes gieten die ingesmeerd zijn met boter en met meel bestoven.
- Geheel in een voorverwarmde oven op 165 graden in ca. 35 minuten gaar bakken.
- Uit de vormen storten op een schaal sorteren en met de voorbereide drank overgieten.
- Voor de drank, alle ingrediënten met uitzondering van de rum laten koken.
- Na kook pan van het vuur nemen en de rum toevoegen.
- De Kapunziner met de drank overgieten.
- Garneren met slagroom
TIP
Mocht er drank overblijven dan is deze goed te gebruiken in een taartbodem of door een compote.