Campings in Oostenrijk

Home > Camping

Oostenrijk heeft een breed net van ca. 500 campings, waarvan er een aantal het gehele jaar geopend is. Vooral in de vakantieperiodes (en in het bijzonder begin juli tot eind augustus) is reserveren gewenst.  Maar ook in de winterdagen zijn sommige campings in wintersportgebieden goed bezocht en is reserveren aanbevolen. Veel plaatsen geven kinderkorting en korting aan leden van de FICC, AIT en FIA met de “Internationale Camping Card”. Voor het kamperen buiten de campings in Oostenrijk heeft u toestemming nodig van de grondeigenaar.

Hieronder treft u een overzicht van campings welke op onze website adverteren.

  • Austria Parks omvat twee prachtige campings in Tirol: Camping Leutasch en Camping am Arlberg. Deze campings bieden kampeerders de perfecte gelegenheid om te genieten van de ongerepte natuur en adembenemende berglandschappen van Tirol. Of je nu wilt ontspannen te midden van de Alpen of avontuurlijke buitenactiviteiten wilt ondernemen, Austria Parks heeft voor ieder wat wils. Meer informatie>

Caravans en Campers
Voor caravans heeft u geen extra autobahnvignet nodig. Overnachten in campers buiten de camperplaatsen en campings om is, behalve in Wenen, Tirol en beschermde natuurgebieden, toegestaan (regionaal verbod voorbehouden). U mag er geen campingplaats van maken (d.m.v. buitenzetten van tafel en stoelen).
In enkele gebieden en plaatsen in Oostenrijk bestaat er een parkeerverbod voor campers (informatie bij de gemeente of politie).

Elektriciteit en gasflessen
Netspanning is 220 volt. De stroom op de campingplaatsen kan van 4 tot 16 ampère variëren.
Steeds meer campings hebben CEE-aansluitingen.
Het inwisselen van gasflessen van internationale merken gebeurt meestal op de campings zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *