Recepten > Nagerecht > Filzmooser Preiselbeer-Schmarren
Recept voor 4 personen, ca. 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 8 eigeel
- 120 gram grof meel
- 150 ml melk
- 1 eetl. vanillesuiker of merg van halve vanillestick
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 8 eiwit
- 40 gr boter
- 4 eetlepels veenbessenjam
- kaneel-suiker (door elkaar gemengd)
Bereidingswijze
- Oven op 160 graden voorverwarmen. Eigeel, meel, melk vanillesuiker (of vanillemerg) en de helft van de suiker met elkaar vermengen.
- Eiwit met de rest van de suiker schuimig kloppen (niet te stijf) en door de eigeel massa spatelen.
- Boter in een pan laten smelten, het deeg toevoegen, kort aanbakken en in de oven verder laten garen in 12-15 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin van kleur is.
- De massa, Schmarren genaamd, uit de oven halen. Met twee vorken in stukken snijden en met de veenbessenjam overgieten. Vervolgens met de gemengde kaneel-suiker bestrooien.
Vanilleijs of een vruchtenmoes smaakt hier lekker bij.