Recepten > Gestoofde runderrollade van Nockberge-Almrind
Een Oostenrijks hoofdgerecht, met vlees.
Ingrediënten
- 4 runderschnitzels (Nockberge-Almrind)
- Zout, peper, mosterd,
- Savooiekool
- Spek
- Kleine stukjes gemengde groente (prei, wortel etc.)
- Asperges
- Rode wijn
- Runderbouillon
- Eventueel rode kook en späzli
Bereidingswijze
- De schnitzels platslaan en met zout, peper en mosterd kruiden.
- De schnitzels met de savooiekool, stukjes groente en asperges beleggen, dichtrollen en met kooktouw vastmaken.
- In een hete pan de gevulde schnitzels snel rondom bruin aanbakken en dan met de rode wijn en de runderbouillon overgieten en verder laten garen.
- Als de schnitzels (rollades) gaar zijn, het sap afgieten en mosterd naar smaak toevoegen.
- De rollades in schijven snijden en met de mosterdsaus overgieten. Hierbij kan met goed rode kool en späzli serveren.