Recepten > Goulash uit Zuid-Tirol
Een Oostenrijks hoofdgerecht, met vlees. Voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 800 gram magere runderlappen
- 1 ui
- Olijfolie
- Zout, versgemalen peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- 2,5 dl rode wijn
- 2 blaadjes laurier, paar takjes basilicum, takje
- marjolein
- 3 tenen knoflook
- Komijnzaadjes
- Mespunt milde paprikapoeder
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in dobbelstenen van ca. 40 gr.
- Snipper de ui en fruit hem in de olijfolie goudgeel.
- Voeg het vlees toe en bak het op een hoog vuur mooi bruin.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Vervolgens de tomatenpuree en de bloem toevoegen en de wijn erbij gieten. De wijn laten verdampen en dan de laurier, basilicum, marjolein, knoflook, komijnzaadjes en paprikapoeder toevoegen.
- Voeg vervolgens nog een halve liter warm water toe en laat alles ca 1,5 uur sudderen op een laag vuur tot het vlees botergaar is.