Kärntner Railink

Recepten > Kärntner Railink

Ingrediënten

  • 1 kg meel(wit)
  • 0,5 liter lauwe melk
  • 3 eigeel
  • 1 pakje gist
  • 3 eetlepels suiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 1/8 liter olie (plantaardig)
  • Kaneel, suiker, rozijnen

Bereidingswijze

  1. Van het meel, melk, eigeel, gist en suiker een mooi stevig deeg kneden.
  2. Op kamertemperatuur laten rijzen.
  3. Deeg weer doorkneden en hier een vlakke plak van maken.
  4. Bovenkant bedekken met kaneel, suiker en rozijnen.
  5. Deeg dichtklappen en in een tulbandvorm doen.
  6. Deeg laten rijzen.
  7. In voorverwarmde oven op 180ºC in één uur gaar bakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *