Recepten > Apfelmostschaumsuppe
Een Oostenrijks voorgerecht
Ingredienten
- ¼ liter appelsap
- 1 eetlepel boter
- 2 eigeel
- 3 kruidnagels
- 200 gram notenbrood of baguette
- 1 beker room
- 1 snuf peper
- 500 milliliter rundsoep
- 1 snuf zout
- ½ kaneelstok
Bereidingswijze
- Het appelsap met de soep, kaneel en kruidnagels goed laten doorkoken en inkoken. Van het vuur nemen.
- Room en eigeel vermengen en met een garde door de soep roeren. De soep mag niet meer koken anders gaat het eigeel schiften.
- Kruiden (kaneel en kruidnagels) verwijderen en zout en peper naar smaak toevoegen.
- Het notenbrood of de baguette in hele dunne sneetjes snijden, aan beide kanten beboteren en knapperig bakken
- De soep met een garde of staafmixer nog een keer goed doorroeren tot hij mooi schuimig is geworden.
- Brood in soepkoppen leggen en de soep eroverheen schenken. Sneetje gebakken brood erbij geven.