Recepten > Fleischknödel mit Sauerkraut
Een Oostenrijks hoofdgerecht, met vlees. Fleischknödel mit Sauerkraut is een recept uit Nierderösterreich
Ingrediënten
- 250 gr varkens of kalfsgehakt
- Nootmuskaat
- Geraspte citroenschil
- 2 eieren
- 1-2 eetlepels broodkruimels
- 1 liter runderbouillon
- 1 kg zuurkool
- 50 gr spek
- Olie voor aanbakken
- 4 jeneverbessen
- 2 laurierbladeren
- 250 ml kruidenbouillon
- Zout, peper
Bereidingswijze
- Gehakt met zout, peper, nootmuskaat en de geraspte citroenschil vermengen. Vervolgens de eieren en de broodkruimels goed doorroeren en het geheel 20 minuten laten rusten.
- Van de gehaktmassa bollen vormen en deze gedurende 10-15 minuten in de runderbouillon koken.
- Het spek in hele dunne reepjes snijden en in een pan aanbakken.
- De zuurkool goed wassen.
- De jeneverbessen, laurierbladeren, zout en peper bij de spek doen en de kruidenbouillon eroverheen gieten.
- De gehaktballen op een bord serveren samen met de koude zuurkool en het geheel overgieten met de spekreepjes en de jus.