Recepten > Gerstensuppe mit Gailtaler Almkäse und Salbei
Een Oostenrijks voorgerecht
Ingrediënten
- 2 eetlepels gehakte sjalotten
- 1 knoflookteen
- 1 dl olijfolie
- 200 gram fijngesneden wortels, prei en sellerie
- 70 gram gerst
- 1 liter fond van groente/runderbouillon
- 1 klein bosje salie
- 100 gram Gailtaler Almkäse
Bereidingswijze
- De Gailtaler Almkäse (indien niet voorradig een andersoortige harde kaas) in kleine stukjes snijden.
- Salie fijnhakken en eventueel nog een scheutje olijfolie toevoegen.
- De sjalotten met de knoflook en de olijfolie licht aanbakken, de gerst en de groente toevoegen. Dit geheel kort in zijn eigen sap laten garen en vervolgens met de bouillon overgieten.
- Vlak voordat de gerst week wordt het kaasmengsel toevoegen. Eventueel nog een klein beetje olie toevoegen, naar smaak.
- De kleine stukjes kaas onderin het soepbord leggen en de soep eroverheen gieten.