Recepten > Knödel gevuld met hachee
Een Oostenrijks hoofdgerecht, met vlees. Recept voor 8 stuks. Voorbereidingstijd: ca. 40 minuten
Ingrediënten:
- Deeg:
- 500 gr melige aardappels
- 220 gr meel
- 80 gr gries
- 2 eieren
- 50 gr boter
- Zout
- Vulling:
- 250 gr vlees of worstresten
- 1 ui
- 40 gr boter
- 1 ei
- 2 knoflooktenen
- Zout, peper, majoraan, peterselie
Bereidingswijze
- Eerst het deeg bereiden. Aardappels koken, schillen en fijn maken.
- Dan de aardappels, meel, gries, eieren, zachte boter en zout tot een deeg kneden en ongeveer 30 minuten laten rusten
- TIP: Een goed aardappeldeeg is een gevoelszaak. Te veel meel maakt het te droog en te weinig te kleverig. Voeg daarom meel en gries beetje bij beetje toe tot de gewenste substantie is verkregen.
- Voor de hacheevulling de vleesresten en de ui fijnhakken. Ui in de boter aanfruiten, het vlees erbij voegen en kort laten meefruiten.
- De knoflook fijndrukken. Peterselie wassen en fijnhakken. Ei majoraan, knoflook en peterselie toevoegen aan de afgekoelde vleesmassa. Dit met zout en peper op smaak brengen en het geheel vorm er 8 bollen van.
- Het deeg uitrollen en in 8 delen snijden. Op elk deegdeel een vleesbol leggen en het deeg rondom wikkelen en tot mooie Knödeln vormen.
- De knödeln in kokend zoutwater leggen en ongeveer 12 minuten koken laten.