Recepten > Gurktale Specknudel
Dit si een recept met een origineel Oostenrijks ingrediënt: Gurktaler Luftgeselchter speck (in de lucht gedroogd spek)
Ingrediënten deel
- 350 gr meel
- 1 ei
- Zout
- 1/8 liter water
Ingrediënten vulling
- 2/3 deel van het Gurktaler speck gekookt
- 1/3 deel van het Gurktaler speck luchtgedroogd
- een beetje varkensvet
- een fijn gesneden ui
- Selleriekruid
- Knoflook
Bereidingswijze
- Alle spek heel fijn snijden, kort verwarmen met met de rest van de ingrediënten vermengen.
- Klein Knödel (bolletjes) vormen, hier overheen het deeg leggen en rondom (1 cm van de rand) uitsnijden.
- Vervolgens is goed gezouten water koken.
- Met het braadvet van het spek als saus erbij geven.
Smakelijk gerecht bijvoorbeeld bij zuurkool.