Recepten > Kärntner Käsnudel
Ingrediënten deeg
- 250 gram bloem
- 1 ei
- Zout
- Lauwwarm water
Ingrediënten vulling
- 250 gram, gekookte, fijngehakte aardappels
- 250 gram broodkruimels van zonnebloem-
Brood - zout
- 1 middelgrote ui
- 1 eetlepel boter
- Fijngehakte munt en kervel
Bereidingswijze
- De ingrediënten voor het nudeldeeg tot een zacht smeuïg deeg kneden en dit laten rusten.
- Voor de vulling de ui fijn snijden en in boter goudgeel bakken.
- Daarna alle ingrediënten voor de vulling samenvoegen en hier de ui bij doen. Samen kneden en mooie bolletjes vormen.
- Het deeg uitrollen, de bolletjes in een rij erin leggen, hier overheen weer een reep deeg leggen en het deeg rondom de bolletjes goed samendrukken.
- De bolletjes die nu geheel in deeg zijn verpakt, uitsnijden.
- De Nudeln (bolletjes) in gezouten water in ca. 10 minuten gaarkoken en met gesmolten boter serveren.