Recepten > Krautrouladen uit Niederösterreich
Een origineel recept uit Niederösterreich of te wel het land onder de Enns sinds 1900.
Ingrediënten
- 1 koolstronk
- 750 gr gemengd gehakt
- Peterselie gehakt
- Knoflook geperst
- 2 eieren
- 250 gr bouillon
- Zure room om de smaak te verfijnen
- 6 aardappels
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels gehakte peterselie voor over de aardappels
- Zout, peper
Bereidingswijze
- De hele koolstronk gedurende 15 minuten koken, en de bladeren los maken
- Het gehakt met de peterselie, zout, peper en knoflook kruiden en de geklutste eieren erdoor mengen. Het mengsel over de koolbladeren verdelen. Koolbladeren dichtrollen en in een bakvorm leggen. De kant waar de koolbladen elkaar overlappen naar beneden.
- Koolbladeren met de bouillon overgieten en de Rouladen in 40 minuten bij 180 graden bakken. Gedurende het bakken de Rouladen regelmatig begieten met de bouillon.
- Als de Rouladen klaar zijn zure room aan de jus toevoegen.
Aardappels in de schil koken, schil verwijderen, in vieren delen en nog even in een pan met boter en peterselie aanbakken. Aardappels zouten. - Rouladen serveren met de saus en de aardappels.