Recepten > Kwetsencompote met rode wijn
Ingrediënten:
- 500 gram kwetsen (een stevig soort pruimen)
- 1-1/2 deciliter rode wijn
- 2 eetlepels wijn- of ciderazijn
- 200 gram suiker
- 1 pijpje kaneel
- 2 afgestreken eetlepels maïzena
Tip: Andere pruimen (vers of diepvries, ontdooid) kunnen ook gebruikt worden voor de compote, ze koken wel sneller kapot. De helft van de suiker is meestal voldoende voor zoete pruimen.
Bereidingswijze
- Was de kwetsen, halveer en ontpit ze.
- Breng de wijn met de azijn, suiker en het pijpje kaneel aan de kook.
- Doe – als het mengsel kookt en de suiker opgelost is – de gehalveerde kwetsen in de pan.
- Breng ze aan de kook en laat de kwetsen enkele minuten door koken, roer af en toe.
- Voeg – als de velletjes van de kwetsen net iets los beginnen te laten – de maïzena toe en kook al roerend nog even kort door tot de compote gebonden is.
- Laat de kwetsencompote afkoelen en liefst tot de volgende dag (in de koelkast) staan zodat de smaak goed door kan trekken.