Recepten > Winterlustsalat mit Sauerkrautnockerln
Recept uit Obernösterreich
Ingrediënten
- Verschillende soorten bladsla
- 50 ml appelazijn
- 40 ml zonnebloemolie
- 1 snufje zout
- Handje zonnebloempitten
- Voor de Sauerkrautnockerln:
- 500 gr melige aardappelen
- 300 gr zuurkool
- 2 eigeel
- Zout, vers gemalen peper, nootmuskaat
- Evt. wat maïzena
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze
- De slabladeren wassen, laten uitlekken, in repen of ruiten snijden.
- Appelazijn, zonnebloemolie mengen en snufje zout toevoegen.
- Over de sla sprenkelen en de zonnebloempitten eroverheen strooien.
- Aardappels koken, af laten koelen en raspen. Zuurkool meerdere malen doorsnijden.
- Aardappels, zuurkool, eigeel, zout, peper, nootmuskaat en eventueel wat maïzena door elkaar mengen.
- Met behulp van twee grote lepels hier 12-16 bollen vormen. De olie in de pan doen en de bollen bij matige hitte toevoegen en ongeveer 5 minuten laten braden.
- De Nockerln (bollen) op de aangemaakte sla leggen.