Niederösterreich > Amstetten

Plaatsen > Nieder-Osterreich > Amstetten

Amstetten is een district, gemeente en dorp in het bundesland Nieder-Osterreich. De gemeente heeft ongeveer 22.600 inwoners, het district 24.000.

Amstetten ligt op een hoogte van 275 meters en heeft een oppervlakte van 53 vierkante kilometers. De in 1898 gebouwde stadszaal is een bezienswaardigheid in het dorp.

De klim van Geislingen naar Amstetten gaat over zowat anderhalve kilometer 7% omhoog. De weg is hier erg druk. Het dal is erg smal, bijna een kloof.
Vanuit Gerstetten kunt u met een museale spoorlijn naar Amstetten rijden. De spoorlijn loopt door een prachtig landschap. Vanuit Amstetten loopt een smalspoorlijn naar Oppingen. Dit lijntje liep oorspronkelijk door naar Laichingen, maar alleen het gedeelte tussen Amstetten en Oppingen met een stijging van 2,9% heeft de tand des tijds doorstaan. Ook deze spoorlijn biedt u een onvergetelijke mooie rit door een prachtig en bosrijk landschap in de aloude sfeer van het smalspoor.

Amstetten is de vestigingsplaats van Umdasch, wellicht beter bekend als Umdasch Shopfitting. Umdasch Shopfitting is de grootste interieurbouwer in Oostenrijk. Tevens is Umdasch Shopfitting een van de marktleiders in Europa op het gebied van winkelinrichting en winkeldesign. De afgelopen 50 jaar heeft Umdasch meer dan 40.000 winkelprojecten ingericht in 50 verschillende landen.

In April 2008 werd Amstetten bekend bij het grote publiek door dat bekend werd dat de 73-jarige Josef Fritzl zijn dochter 24 jaar lang in een kelder in zijn eigen woning in Amstetten gevangen hield.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *