Vorarlberg > Bürserberg

Plaatsen > Vorarlberg > Bürserberg

Bürserberg, gelegen in het bundesland Vorarlberg, ligt ca. 5 km van het sneltreinstation van Bludenz. Met de bus of personenauto is men via de autobaan (A14) afrit “Brandnertal” snel boven. Het kleine, romantische bergdorp ligt aan de ingang van het Brandnertal en bestaat uit twee dorpsdelen nl. Bürserberg-dorp en uit het hoogplateau Tschengla. Het laatste ook wel het Zonneterras van het Brandnertal genoemd.

Bürserberg beschikt over een natuurverschijnsel, dat indirect ook het gevolg is van gletsjerwerking, de Schesatobel. De gletsjers hadden hier in de loop van duizenden jaren een geweldige afzetting van puin gevormd. Nadat deze morenewal ontbost was door de mens kon erosie zijn gang gaan, met het gevolg dat hier in 1861 de grootste aardverschuiving (Murbruch) van Europa plaats vond.

Tschengla, het hoogplateau van Bürserberg ligt via een smalle weg naar boven. Afstand : 5 km van het dorp. In de winter zijn sneeuwkettingen zeker aan te raden.

Het skigebied van Bürserberg is op het skigebied van Brand aangesloten. Het geheel bestaat uit 13 liften en een piste van meer dan 50 km. Op het hoogplateau “Tschengla” is een indrukwekkende langlaufloipe van 14 kilometer te vinden. Het beginpunt vindt men bij hotel Dunza.

De skipas is voor het gehele gebied in het Brandnertal geldig. Vanuit Brand rijden er op de aangegeven tijden skibussen. Deze zijn uiteraard met de skipas gratis

Lopend kan men naar de stoeltjeslift deze gaat naar Tschengla. Tschengla is het centrum van de Bürserberg skipiste.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *