Vorarlberg > Brand

Plaatsen > Vorarlberg > Brand

Het mooie dorp “Brand” ligt aan het einde van het Brandnertal in het bundesland Vorarlberg. Er wonen 650 inwoners. Het dorp ligt op een hoogte van 1050 meter. Ondanks dat deze plaats alles in zich heeft voor een leuke wintersportvakantie  is er hier geen sprake van massatoerisme.
Bij de skiliften heeft men geen lange wachttijden.

Men heeft hier overzichtelijke skipistes van 50km. Het skigebied van Bürserberg is op het skigebied van Brand aangesloten. Het geheel bestaat uit 13 liften en een piste van meer dan 50 km. Op het hoogplateau “Tschengla” is een indrukwekkende langlaufloipe van 14 kilometer te vinden. In het Brandnertal in de Alpenregion Bludenz gingen in 2007 twee nieuwe banen in bedrijf. Een 8-persoons gondelbaan, de „Dorfbahn”, vervangt de oude stoeltjeslift „Niggenkopf” Sektion I en loopt van het dorp in drie minuten comfortabel naar het skigebied. Van het bergstation van de dorpsbaan komt u direct bij het dalstation van de nieuwe panoramabaan „Burtscha”. Deze spectaculaire pendelbaan verbindt de skigebieden Brand en Bürserberg. Ook het aantal sneeuwkanonnen wordt uitgebreid.

De skipas is voor het gehele gebied in het Brandnertal geldig. Vanuit Brand rijden er op de aangegeven tijden skibussen. Deze zijn uiteraard met de skipas gratis

De snowboarder kan goed aan zijn trekken komen in het funpark,tevens beschikt Brand over een rodelbaan waar men zelfs in de donkere avonduren terecht kan.

Voor de kinderen is er een speciale Kinderland skischool midden in het dorp .De beste skileraren met de modernste technieken geven hier skiles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *