Kopie van Oberösterreich > Hallstätter See

Plaatsen > Oberösterreich  > Hallstatt

De stad Hallstatt ligt in het district Gmunden. Alleen al de plaats zelf met zijn unieke locatie en haar regio met de krachtige Dachstein, de unieke natuurlijke landschap en het kristalheldere Hallstätter meer trekt jaarlijks vele toeristen.

In het knekelhuis zijn meer dan 600 geschilderde schedels te vinden. Dit is de grootste resterende schedel collectie ter wereld. Het beschilderen van schedels is een oude gewoonte uit de Oost-Alpen afkomstig uit de 18de en 19e eeuw en diende voor de identificatie van de doden. Het knekelhuis is gelegen naast de kerk, waarvan het mooie vleugel altaar algemeen bekend is. Ook belangrijk is het op een rotsterras gelegen kerkhof.

In geen geval mag een bezoek aan de oudste zoutmijn ter wereld aan uw bezoek ontbreken. De zoutmijn is 7.000 jaar oud. De zoutkristal kamer, die behoord tot de ondergrondse installaties van het 1.200 vierkante meter zoutmeer. In de mijn is ook Europa’s langste houten glijbaan gelegen. Als souvenir krijgt u een foto en ook uw snelheid in de 64-meter lange glijbaan wordt gemeten. De glijbaan werd vroeger gebruikt door de mijnwerkers om van de ene verdieping van de mijn naar de andere verdieping van de mijn te glijden.

In Hallstatt en omgeving vindt u een grote verscheidenheid van goed gemarkeerde wandel- en bergtochten en mountainbike routes in diverse moeilijkheidsgraden. Bovendien, kunt u hier van het unieke uitzicht op het meer genieten. Hallstatt ligt aan de Hallstätter See.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *