Oberösterreich

PLaatsen > Oberösterreich

Oberöstereich is één van de negen Bundesländer van Oostenrijk.

Oberösterreich is 11.980 km2 groot en er wonen 1.333.480 inwoners. De hoofdplaats is Linz. Opper-Oostenrijk grenst aan Duitsland en Tsjechië. Deze provincie word ook wel het “Land ob der Enns” genoemd. Oberösterreich is verdeeld in vier delen: Hausruckviertel, Innviertel, Mühlviertel en Traunviertel.

In Oberösterreich vind U de meest bekende meren. Dit gebied heet het Salzkammergut. De Wolfgangsee, die dit Bundesland met Salzburg deelt, is het bekendste meer. Hier liggen de plaatsen St. Gilgen en St. Wolfgang. Vergeet niet eens een bezoek aan deze plaatsen te brengen! Een boot brengt U van de ene naar de andere plaats over de Wolfgangsee. U kunt in deze mooie meren zwemmen en U kunt in deze omgeving wandelen of een mooie fietstocht maken.

In het zuiden van Oberösterreich liggen de plaatsen Bad Goisern, Obertraun, Gosau en Hall-statt, het landschappelijk mooiste en cultuurhistorisch oudste deel van het Salz-kammergut. Eeuwenlang baant het water van de Dachsteingletsjer zijn weg door het wilde berglandschap en vormde geheimzinnige kloven, glasheldere meren en ruisende beken. Heden lopen langs de eenzame rivierlopen en vriendelijke meer-oevers mooie wandelwegen, die uitnodigen tot een bijzondere sport- en natuur-belevenis.

Het water van de Attersee, de Traunsee of de Wolfgangsee is niet zo warm als dat van de meren in Kärnten en ook de natuur is wat wilder.

De regio werd beroemd doordat keizer Franz Joseph I, later samen met zijn echtgenote “Sisi”, Bad Ischl had uitgekozen om er ’s zomers te herstellen. De keizervilla herinnert hier nog aan.

De heuvels in het Mühlviertel zijn grotendeels bedekt met bossen. Als cultureel programma biedt de hoofdstad Linz (ca. 203.0000 inwoners) sinds 1974 ieder jaar het “Internationale Brucknerfest”.

Eén van de mooiste mogelijkheden het wandelgebied Bohemer Woud in het noorden van Oberösterreich te leren kennen, is de Böhmerwald Rundweg. Nog weinig streken van Oostenrijk zijn zo onberoerd als het idyllische landschap van het Bohemer Woud. Stille bossen, vriendelijke heuvels en spetterende beken nodigen uit de pracht van de regio te leren kennen

Een geheime tip voor wandelliefhebbers is de Donau-Höhen-Wanderweg in het Oberösterreichse Donautal. Omgeven door vriendelijke heuvel-ruggen, slingert de „schöne blaue Donau“ zich hier door het landschap. Indrukwekkende burchten, weggedroomde kastelen en met sagen omge-ven ruïnes tronen als wakers boven de machtige rivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *