Pöchlarn

Plaatsen > Pöchlarn

Pöchlarn ligt in NiederÖsterreich in het oosten van Oostenrijk. Pöchlarn heeft 3.500 inwoners.

Pöchlarn is de geboorteplaats van de beroemde Oostenrijkse expressionistische schilder Oskar Kokoschka (1886-1980). Hij werd geboren op 1 maart 1886. In zijn geboortehuis kunt u nu een museum bezoeken dat aan deze schilder gewijd is.

Reeds 4.000 jaar voor Christus was het gebied rond Pöchlarn bevolkt. De inwoners van Pöchlarn speelden in die tijd een belangrijke rol in de handel langs de kronkelweggetjes in de omgeving, een klein eiland tussen de twee rivieren Donau en Erlauf. Bij Pöchlarn was er een belangrijke doorgang door de rivier de Donau. In de tijd van het Romeinse Rijk, maakte de plaats deel uit van de “Limes”, de versterkte grens tussen het Romeinse Rijk en de Duitse stammen. Tijdens de regeringsperiode van Tiberius werd een kleine vesting voortgebouwd op het eiland van het huidige gemeentelijk gebied.

Pöchlarn werd in de geschiedenisbronnen eerst vermeld als “Bechelaren” en kwam in het Nibelungenlied als “Stammburg des Rüdiger von Bechelaren” voor. In het dorp treft u ook het Nibelungendenkmal. Het Momument toont alle 16 dorpen die in Nibelungenlied worden vermeld.

De kerk “Maria Hemelvaart” werd tussen 1389 en 1429 gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *