Völkermarkt

PLaatsen > Kärnten > Völkermarkt

Völkermarkt in bundesland Kärnten, ligt met ca. 5.000 inwoners op een terras boven de rivier de Drau. De Drau loopt bij Völkermarkt door de Völkermarkter Stausee.

Volkermarker see

Volkermarker see

In 1400 kreeg Völkermarkt een hertogelijke burcht. Tegenwoordig bevindt zich hier het Gemeentehuis, tentoonstellingszalen en een museum.

Völkermarkt wordt in de volksmond ook wel “Abstimmungsstadt” genoemd omdat bij de volksverkiezingen in 1920 toch voor Oostenrijk werd gekozen in plaats van Slovenië, ondanks dat de bevolking grotendeels Sloveens was.

Völkermarkt lag aan een belangrijke handelsroute.
Tot op de dag van vandaag zijn de resten van de voormalige vestingwerken terug te vinden. Herkenbaar zijn in de straatjes en steegjes die uitkomen op de Hauptplatz, de structuur van een middeleeuwse stad, ondanks dat de stad in 1400 in vlammen is opgegaan.

Zeer de moeite waard is de Hauptplatz met zijn Biedermeierhuizen, de Altstadt en de Pfarrkirche.

Er is een regionaal landsmuseum waar men naast de regionale gebruiksvoorwerpen ook de papieren van de geschiedenis van de ‘Abstimmung’ aantreft.
Neue Burg, mei tot oktober op dinsdag t/m vrijdag van 10.00-13.00 uur en van 14.00-16.00 uur en op zaterdags van 09.00-12.00 uur.

Elke woensdag- en vrijdagmorgen is er markt op de Hauptplatz. Deze markt heeft voornamelijk levensmiddelen. In de zomer is hij uitgebreider. Stoffen zal men op deze markt niet tegenkomen.

Informatie Völkermarkt
Hauptplatz 1
Völkermarkt
Tel.: 00-43-(0)4232-257147
www.stadtgemeinde.voelkermarkt.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *