Wienerwald

Plaatsen > Niederosterreich > Wienerwald

Het Wienerwald ligt direct ten westen en zuiden van Wenen. Het Wienerwald heeft een oppervlakte van ongeveer 135.000 hectare (1350 vierkante kilometer) ten westen van Wenen. Het grootste deel van dit gebied ligt in de provincie Niederosterreich. Een klein deel is gelegen binnen de grens van Wenen.

Het wienerwald is een streek met veel bossen, weiden en wijngaarden. Het Wienerwald bestaat in beginsel uit twee delen. In het zuidoosten liggen de dennenwouden. Hier is het licht en ruikt het naar hars. Naar het noorden strekken zich de beukenbossen uit met de karakteristieke rode beuken maar ook eiken, essen, berken, pijnbomen, appelbomen, kastanjes, ahorn- en lindebomen staan er broederlijk naast elkaar. Aan de rand van het Wienerwald ligt Wenen, in het oosten.

Dit gebied is ideaal voor een vakantie met een grote verscheidenheid aan activiteiten en ontspanning

Het Wienerwald met z’n uitgestrekte en gevarieerde bossen met  is door de eeuwen heen een bron van inspiratie voor vele schilders, schrijvers en componisten geweest.

Waar de zuidelijke heuvels van het Wienerwald overgaan in de Hongaarse laagvlakte, ligt een van de bekendste wijngebieden van Oostenrijk. Het centrum ervan is Gumpoldskirchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *