Pakketreizen

Pakketreizen

Elke vooraf georganiseerde combinatie van twee of meer diensten op het gebied van vervoer, accommodatie, entertainment en andere toeristische diensten die voor één prijs worden aangeboden valt onder de definitie van Pakketreizen.
Op deze pagina treft u verwijzingen aan naar alle organisatoren van pakket reizen naar Oostenrijk. Het bespaart u een hoop geregel van het samenstellen van uw eigen reis.

Pakketreizen vallen onder de Europese regelgeving ter bescherming van de consument. De richtlijn “Pakketreizen” geldt voor elke vooraf georganiseerde combinatie van twee of meer diensten op het gebied van vervoer, accommodatie, entertainment en andere toeristische diensten die voor één prijs worden aangeboden. Verder:

  • moet het arrangement minimaal 24 uur duren, of een overnachting bevatten;
  • mag het arrangement niet incidenteel zijn, maar moet het samengesteld zijn door een (semi)professionele organisatie. De regels gelden dus ook voor een reis die uw reisbureau op maat voor u samenstelt.

In de praktijk vallen bijna alle pakketreizen, verzorgde rondreizen en vakantiepakketten onder de regeling, evenals theater- en voetbalarrangementen. Oók als er apart gefactureerd wordt voor de verschillende onderdelen van het pakket! De regels gelden voor zowel de reisorganisatie (touroperator) als de doorverkopende partij (reisbureau). Meer informatie vindt u hier: http://www.eccnl.eu/page/nl/themas/Pakketreizen#par1

Bedenk bij deze regelgeving dat deze website OostenrijkVakantieland.nl geen reisbureau of reisorganisatie is, maar een uitgever; wij verwijzen u slechts naar andere reisorganisaties en reisbureaus u boekt nooit bij -of via- ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *