Roken in Oostenrijk

Oostenrijk geldt als een van de laatste paradijzen voor rokers in Europa. Organisaties die kanker bestrijden, hebben het land al vaak daarvoor veroordeeld.

Oostenrijk gaat vanaf 2018 roken in restaurants en cafés verbieden.

De huidige wetgeving, die dateert van 2009, verbiedt sigaretten op openbare plaatsen, maar voorziet een hele rij uitzonderingen, waaronder restaurants.

De regelgeving wordt erg slecht gerespecteerd.

De toekomstige wetgeving verbiedt ook de elektronische sigaret. Hotels met een rookzaal daarentegen worden gespaard, op voorwaarde dat er geen drank wordt geserveerd.

Ondanks de eerste anti-tabakswetten in 1992 blijft Oostenrijk een land waar vele commerciële centra open plaatsen voorzien voor rokers en waar een rookkamer in ziekenhuizen niet ongewoon is.

In Oostenrijk is de prijs van een pakje sigaretten het laagst van vele Westerse landen. Een derde van de Oostenrijkers rookt. In de rest van Europa is dat, met 28 procent, significant minder.

 

Eén gedachte op “Roken in Oostenrijk

  1. gerard

    wil ik gezellig in Kaprun wat drinken in de paraplubar onder aan de maiskogelpiste wordt ik geconfronteerd met gasten als ook het personeel die het normaal vinden dat er wordt gerookt. Volop asbakken op de bar. personeel doet er helemaal niks tegen. Te belachelijk voor woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *