Telefonie

Thema’s > Telefonie

Op deze pagina vindt u alle informatie over bellen in, vanuit en naar Oostenrijk met GSM, vaste telefoon of vanuit de telefooncel.

Landnummer
Het landnummer van Oostenrijk vanuit Nederland en België is 00 43. Het landnummer vanuit Oostenrijk van Nederland is 00 31 en van België 00 32.

Telefooncellen
Bellen naar Nederland kan vanuit vrijwel elke telefooncel, soms nog met muntjes, maar vaker met een kaart. Deze zijn te koop bij postkantoren, krantenverkopers en in kiosken.

Collect Call
Indien u vanuit Oostenrijk een Collect Callgesprek naar Nederland wilt voeren dient u 0800-200223 te bellen.

Mobiel telefoneren met abonnement of Nederlandse pre-pay kaarten (GSM)

GSM-Handy’s (E-net) kunnen zonder problemen in Oostenrijk gebruikt worden, mits ze in het land van herkomst zijn gekenmerkt met de letter CE, een 4-cijferige toelatingscode en het “gekruiste hockey sticks” symbool.

Buitenlandse D-net telefoons mogen in Oostenrijk niet gebruikt worden.

Indien U een prepay telefoon meeneemt, zorg er dan voor, dat u er voldoende beltegoed op heeft staan. In het buitenland is deze vrijwel niet bij te vullen. Ongeacht of u zelf belt of gebeld wordt, de gesprekskosten vanaf de Nederlandse grens tot uw telefoon zijn altijd voor uw rekening.

Automatische of manuele Roaming
U hoeft niets te doen om te genieten van de internationale dekking van uw Nederlandse of Belgische provider. Als uw toestel het toelaat, selecteert het zelf het netwerk waarop het moet aansluiten (automatische roaming). Uw toestel kiest dan automatisch het netwerk dat het sterkste signaal uitzendt, daar waar u zich bevindt. Een andere mogelijkheid is manuele roaming. U selecteert zelf het netwerk. U sluit erop aan door op uw GSM-scherm de lijst van alle operators of codes van deze operators te doorlopen en er één te selecteren. .

Als u op de prijs let adviseren wij u manuele roaming te gebruiken in Oostenrijk. Voor gebruikersgemak kiest u voor automatische roaming. Er bestaan namelijk grote prijsverschillen bij mobiel bellen in of vanuit Oostenrijk op basis van een Nederlands abonnement. De Nederlandse telecomaanbieders hanteren voor bellen vanuit Oostenrijk naar Nederland prijzen die sterk variëren. Voor de laatste tarieven verwijzen we u naar de internetsite van uw provider.

Ook op uw mobiele nummer gebeld worden in Oostenrijk kent variërende prijzen. Afhankelijk van je provider en abonnement kun je veelal zelf kiezen uit een (soms beperkt) aantal roamingpartners. Kortom zoek van te voren even uit wie het voordeligste is! Uiteraard geldt naast de prijs en het gemak de dekking van een provider als selectiecriterium. Hoewel Oostenrijk goed gedekt is hebben de providers nog enkele witte vlekken. Voor de huidige dekking verwijzen we u naar de sites van de Oostenrijkse providers.

Voor een uitgebreid en actueel overzicht van tarieven kunt u terecht op de internetsite bellen.com. En op de site van uw mobiele provider staat onder roamingpartners of ‘bellen in het buitenland’ vaak ook een handig overzicht!

Oostenrijkse pre-pay sim-kaarten
Door in Oostenrijk een pre-pay simkaart te kopen krijgt u de beschikking over een Oostenrijks telefoonnummer. U kunt dan bellen en gebeld worden binnen Oostenrijk tegen nationale tarieven.
De kaarten om je Oostenrijkse pre-paid op te waarderen kun je bij bijna elk tankstation krijgen, en verder bij elke GSM winkel.

Bijzondere telefoonnummers
Bellen zonder netnummer.

Brandweer: 122
Reddingdienst: 144
Politie: 133
Artsencentrale: 141
Bergreddingsdienst: 140

ARBÖ Pannendienst: 123
ÖAMTC Pannendienst (Wegenwacht): 120

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *