Auto en motortocht rondom Bad Eisenkappel

Tochten > Auto of motortocht rondom Bad Eisenkappel

Een mooie dag in en rondom Bad Eisenkappel, Obirgrotten, Paulitschsattel, Schaidachsattel en Seebergsattel.

We zijn deze dag in Bad Eisenkappel aangeland waar we ´s morgens eerst de Obirgrotten gaan bekijken. Hiervoor vervoegen we ons bij de kassa die in het dorp is en van hieruit vertrekken we met een busje naar de grotten. De busrit op zich is al een belevenis vanwege het schitterende uitzicht.
Na de mooie en indrukwekkende grotten gebruiken we de lunch bij Lotte, waar we heerlijk buiten op het door planten overdekte terras onze lunch gebruiken.

Paulitschsattel uitzicht op Steinische Alpen

Paulitschsattel uitzicht op Steinische Alpen

Paulitschsattel uitzicht op Steinische Alpen

Vervolgens verlaten we Bad Eisenkappel en gaan we richting Paulitschsattel. Dit is een schitterende bergweg met vele mooie uitzichtpunten. Voor ons was het hoogtepunt het uitzicht op de Steinische Alpen. U kunt deze weg vervolgen naar Slovenië waar u goedkoop benzine en sigaretten kunt kopen.

 

Schaidasattel

Schaidasattel

Wij besloten bij de oude grensovergang de terugweg te aanvaarden tot we weer in Bad Eisenkappel aankwamen en dit doorreden tot we de afslag links namen richting Schaidachsattel. Ook hier genieten we van het schitterende uitzicht tot we op de top aankomen (1068 meter) waar we halt hielden en het ons meegebracht tussendoortje nuttigden in het prieeltje. Hierna reden we door tot we aankwamen bij het Gasthof aan de Freibach Stausee (Foto rechts).

Fraibach Stausee

Fraibach Stausee

Op het terras met uitzicht op de Stausee te midden van schitterende zelfgekweekte planten genoten we van een kopje thee.

Schaidasattel

Schaidasattel

De terugweg naar Bad Eisenkappel was ook beslist de moeite waard. Bij de kruising aangekomen met Bundesstraße nr. 85 sloegen we rechtsaf tot we bij Miklauzhof aankwamen. Daar wederom rechts af tot we weer in Bad Eisenkappel aankwamen.

Een andere mogelijkheid is om in plaats van de tocht naar de Schaidachsattel vanuit Bad Eisenkappel de weg te nemen naar de Seebergsattel. Ook dit is een prachtige weg met uitzicht op de Steinische Alpen. Op de top ligt Seeberg (1215 meter hoog) en de oude grenspost. We kunnen u aanraden een klein stukje in Slovenië door te rijden tot u bij Plantšarskorez komt waar u heerlijk aan het meertje gezeten iets kunt nuttigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *