Skitocht: Deneck von Kreuzerhütte

Tochten > Skitocht: Deneck von Kreuzerhütte

Skitocht: Deneck von Kreuzerhütte

Dalstation: St. Peter am Kaamersberg
Duur: 2,5 uur
Afstand 5,78 km
Hoogste punt 2.442,4 meter
Laagste punt: 1.374,3 meter
Hoogteverschil: 1.068,1 meter

Komende van de St. Peter am Kammersberg / Schröder rijdt u over de Sölkpassstrasse in het Katschtal tot aan de parkeerplaats naast de Kreuzerhütte op 1.378 meter hoogte, waar u uw auto parkeert.

Vanaf de Kreuzerhütte gaat in richting W (weg nummer 797) die u voert over een pad speciaal gemaakt voor bosbeheerders en die relatief effen is. U passeert de Kreuzerjagdhütte en de Dorfenjagdhütte waarna u na ca. 200 meter scherp rechtsaf gaat. U bereikt nu een helling waar u, als de zon schijnt, heerlijk in het zonnetje verder kunt gaan. Na een goed half uur stijgen over een stuk waar u moet oppassen omdat hier de ‘lawinedoorgang’ is, en u de Stampferhütte bereikt.

Vanaf de Stampferhütte gaat u half rechts af, richting het noord-westen en bereikt u een bosrijk gebied waar u doorheen gaat. Hierna komt u open terrein met grote rotsblokken.

Na een relatief stijl stuk klimmen richting het noorden, over een kleine pad aan de oostkant van de Schusterbichls, bereikt u eindelijk het fascinerende hoogebergte op een hoogte van 2.148 meter. Het uitzicht is hier onvergetelijk over de Top van de Wölzertauern met de Eisenhut op 2.456 meter hoogte, de top van het Breitdach op 2.451 meter hooge, de Ruprechtseck op 2.591 meter, het Süssleiteck op 2.507 meter hoogte en nog veel en veel meer.

Na nog korte flinke stijging aan het einde van het Hochplateaus der Etrachböden komt u direct bij de laatste steile klim naar de top van de Denecks op 2.433 meter hoogte. In de winter is dit niet geheel ongevaarlijk omdat het er behoorlijk verijst kan zijn. Ook hier heeft u een fenomenaal uitzicht over de omliggende Wölzer en Schladminger Tauern.

De dalvaart is dezelfde als de weg die u gekomen bent naar boven.

Een alternatief is om via Kaltenbachseen naar de top van de Denecks te klimmen. Ook hier geldt dat de dalvaart dezelfde is als de weg die u gekomen bent naar boven.

Deze tocht heeft de redactie van www.oostenrijkvakantieland.nl  ontvangen van Roland Kurz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *