Tirol > Brixental

Plaatsen > Tirol > Brixental

Ski Welt Brixental in het bundesland Tirol is een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. De plaatsen Ellmau, Scheffau, Brixen in Thale, Soll, Going en Westendorf hebben hun skigebied samengevoegd en het resultaat mag er zeker wezen. In totaal beschikt het skigebied over 250 km goed geprepareerde pistes en daarvan kan 130 km piste met sneeuwkanonnen besneeuwd worden.

De liften in het skigebied zijn over het algemeen zeer modern. In ongeveer elk dorp gaat er wel een cabinebaan omhoog maar dit zorgt er wel weer voor dat het er elke morgen zeer druk is. Als u eenmaal boven bent dan verspreid de menigte en skiet  over mooie en over het algemeen rustige pistes.

Het skigebied heeft een top op 1829 meter en vanaf daar hebt u een prachtig uitzicht op het Wilder Kaiser gebergte en de Kitzbüheler Horn. Doordat het skigebied maar tot 1829 meter hoogte gaat is het meteen wat minder sneeuwzeker maar er ligt meestal genoeg om u een weekje in de sneeuw te vermaken. In de dalpistes vaak niet al te goede condities ondanks alle sneeuwkanonnen. In de regio Wilder Kaiser Brixental liep in 2007 voor het eerst een 8-persoons stoeltjeslift met overkappingen en verwarmde zittingen naar de Steinbergkogel. De capaciteit werd van 1.300 naar 3.255 personen per uur verdubbeld.

Het skigebied is niet heel erg uitdagend. Van de 250 km piste die het gebied heeft zijn er maar 17 km zwart. Daarom is het gebied voor de echte cracks wat minder geschikt maar door de grootte valt er voor hen toch meer dan genoeg te skiën. Het skigebied is wel geschikt om er skitouren te houden. Als u hier gebruik van maakt dan kunt u vaak al in 1 of 2 dagen een groot en belangrijk deel van het skigebied zien en hebt u zeker de mooiere afdalingen die het skigebied heeft een keer meegemaakt. Ondanks dat het skigebied vrij overzichtelijk is, is het toch aan te raden om een pistekaartje te hebben. Let ook goed op de sluitingstijden van de liften. Als u in Ellmau moet zijn terwijl u in Brixen im Thale bent en de liften gaan sluiten dan kan het wel eens een duur taxiritje worden.

De aprés-ski is het beste in de plaatsen Ellmau, Westendorf en Söll. Hier kunt u goed uitgaan en zijn er ook genoeg barretjes voor meer dan voldoende vertier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *