Tirol

Plaatsen > Tirol

Tirol is één van de negen Bundesländer van Oostenrijk.

Tirol is 12.647 km2 groot en er wonen 631.410 inwoners. Tirol is één van de bekendste toeristengebieden van de wereld. Men heeft zich een voorstelling van Tirol gemaakt, waarin bergen en bossen, alpinisme en wintersport (winterolympiade 1964 en 1976), oude boerenhoeven in een aantrekkelijk landschap en fleurige folklore, een grote rol spelen.

De Inntal-autobahn loopt langs de hoofdstad Innsbruck (ca. 118.000 inwoners) en is nu klaar tot Landeck. Deze autobahn en de Brenner-autobahn zijn Europa-wegen. De 14 km lange tunnel voor het wegverkeer door de Arlberg is de eerste verbinding tussen Tirol en Vorarlberg, die ook in de winter altijd open blijft.

Met de Felbertauernweg werd een directe verbinding voor het wegverkeer tussen Noord-Tirol en Oost-Tirol over Oostenrijkse gebied geschapen. Het grootste deel van de culturele highlights is aan elkaar geregen, zoals het Inntal met plaatsen als Innsbruck, Hall, Schwaz en Rattenberg. De beroemde zijdalen, bijv. Ötz-, Stubai- en het Zillertal, zijn dorado’s voor bergbeklimmers, rustzoekers en wintersporters.

De Oostenrijkse regio Tirol wordt al jaren beschouwd als het populairste wandelgebied van de Alpen. Duizenden wandelkilometers zijn uitgestippeld voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars.

Vanaf deze zomer biedt Tirol een nieuw bergavontuur, de Adelaarweg. Deze 280 kilometer lange route is als een adelaar uitgestippeld, met zijn vleugels gespreid over de regio. Van de ‘Kaiserwinkel’ in het Tiroler Unterland via Karwendel en Innsbruck omhoog via Kaisers in het Lechtal tot aan de Arlberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *