Kaprun

Plaatsen > SalzburgerLand > Kaprun

Kaprun ligt in het district Zell am See, in de deelstaat SalzburgerLand. Kaprun ligt niet ver van de stad Zell am See. Kaprun heeft 2903 inwoners (2001). Kaprun ligt op een hoogte van 786 meter.

Het skigebied Kaprun/Zell am See, ook wel Europa Skiregion genoemd beschikt over 130 km aan geprepareerd afdalingen.

De skipistes zijn het meest uitdagend in de buurt van Zell am See. Hier leiden haast alleen maar zwarte afdalingen richting de plaats. Het is verstandig voor beginners om dan goed te bepalen welke piste ze nemen naar het dal. Er is namelijk maar 1 blauwe piste die naar het dal gaat. Toch overheerst voor een grootdeel van het skigebied de blauwe pistes. Van de 130 km zijn er namelijk ongeveer 56 km blauw.

In de Europa Skiregion kan altijd geskied worden. Dit komt door de gletsjer op de Kitzsteinhorn. Vanuit het dorp kan je met skiliften naar de Kitzsteinhorn gletsjer, die net boven de drieduizend meter reikt. Hierdoor is het skigebied heel erg sneeuwzeker maar zijn de pistes bij die niet op de gletsjer liggen toch wel beduidend minder sneeuwzeker. Vooral Zell am See heeft soms te kampen met wat minder goed begaanbare pistes op de lager gelegen hellingen.

Maar je kan hier niet alleen maar goed skiën en snowboarden maar doordat er een groot meer is kun je hier ook heel goed ijshockeyen en skizeilen ed.

Er zijn 80 restaurants en vele café’s, bars en pubs. Bij de après ski in Zell am See-Kaprun leer je de bergen van een heel andere kant kennen: in meer dan 30 bars, pubs en clubs verandert de nacht in dag. Na zonsondergang komen de straten opnieuw tot leven: „It’s party time“! De Craizy Daisy, de Pinzgauer Diele, de Dorfschenke, de Jausenstation Sonnenhütte of de Waldgasthof Köhlergraben mag je niet missen.

Naast al het ski-geweld heeft Kaprun een groot, modern sportcentrum met een overdekt zwembad, een fitnesscentrum, een sauna en een Turks bad. Daarnaast vindt u in Kaprun een verlichte rodelbaan, een tennis- en squashhal en een natuurijsbaan.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *