Kleinsee

Plaatsen > Kärnten > Kleinsee

Klopeinersee

Klopeinersee

De Kleinsee is gelegen in het gebied Klopeiner See – Süd Kärnten, dat tot juni 2007 Klopeiner See Gebiet genoemd werd.

Oorspronkelijk was dit meer een stuk dieper maar door verlanding en de afzetting van het gesteente in de ijstijd is het een stuk kleiner geworden en hoort het tot de kleinste meren van het Klopeiner See gebied. De Kleinsee ligt op 448 meter boven NAP, is 9 ha groot en het diepste punt ligt op 9 meter.

De oevers van de Kleinsee zijn in tegenstelling tot veel andere meren in dit gebied nog in hun oorspronkelijke staat. Dit is mede de oorzaak dat u hier een uitzonderlijk mooie flora en fauna aantreft. Veel planten en vogelsoorten die met uitsterven worden bedreigd kunt u hier nog terug vinden.

In de Kleinsee treft u 15 verschillende soorten vissen aan. In de laatste jaren zijn er veel vissen speciaal uitgezet voor de vissers. Tot het oorspronkelijke visbestand hoort onder andere de meerval die zich hier goed thuis voelt en zich goed vermeerdert. Maar in dit meer zult u met name de brasem tegenkomen. De verschillende forelsoorten zijn de laatste jaren uitgezet en houden het tot dusverre goed uit in dit meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *