Neustift

Plaatsen > Neustift

Neustift in Tirol is een aantrekkelijke wintersportplaats op 1.000 m hoogte in het Stubaital, op 25 km ten zuiden van Innsbruck. Het sneeuwzekere skigebied van de Stubaiergletscher (3.150 m) ligt op slechts 18 km en biedt 53 km pistes waarop het hele jaar door geskied kan worden.

Afdalingen voor geoefende skiërs, een funpark voor snowboarders en de niet geprepareerde ‘Wilde Grub’n’-afdaling (10 km lang), zijn ware uitdagingen. De sneeuwtuin aan de gondellift Gamsgarten (2.620 m) is een paradijs voor al dan niet skiënde kinderen.

Restaurants, bars en shops zorgen in Gamsgarten voor een levendige sfeer. De Stubaier Super-skipas geldt ook voor het Elfergebied (2.080 m) bij Neustift, Schlick 2000 (2.300 m) bij Fulpmes en het Serlesdomein (1.640 m) bij Mieders, goed voor in totaal 88 km afdalingen. Rodelaars verkiezen de 8 km lange natuurrodelbaan op de Elfer. Wandelaars ontdekken het imposante landschap rond Neustift langs 60 km wandelwegen. Sportieve alternatieven: paardrijden, curling, squash, parapente, arrensleeritten, ijsklimmen en tennis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *