Innsbruck

Plaatsen > Tirol > Innsbruck

Innsbruck (inwoneraantal: 120.000 in 2003) is een 800 jaar oude stad in het zuidwesten van Oostenrijk, en is de hoofdstad van de deelstaat Tirol. Het ligt aan de rivier de Inn, en is een populaire wintersport bestemming.

De brug over de Inn waarnaar de stad is genoemd, maakte van Innsbruck een belangrijk punt in de handelsroutes vanuit Italië en Zwitserland naar Duitsland in de 12de eeuw. Het heeft veel middeleeuwse gebouwen, waaronder de fransiscaanse Hofkirche en de Fürstenburg, een 15de eeuws kasteel met het beroemde balkon met het gouden dak.

De skiregio Innsbruck is een van de wintersportcentra in de Oostenrijkse Alpen. Door de unieke ligging in het hart van de Alpen zijn alle skigebieden eenvoudig en veilig te bereiken. Olympia Skiworld Innsbruck is de naam voor de zes skigebieden rondom Innsbruck. Zoals de naam al zegt, hebben een aantal daarvan Olympische geschiedenis geschreven: op de Patscherkofel en in het gebied Axamer Lizum was de sportwereld in 1964 en in 1976 in de ban van internationale skicracks:

  • 8 skigebieden,75 bergbanen en liften, 270 kilometer piste
  • Sneeuwkanonnen zorgen tot in de lente voor sneeuwzekere pistes
  • Snowboard Funparks
  • Talrijke toerroutes en Tiefschnee“-hellingen
  • Skipassen voor de verschillende skigebieden en combi-passen voor de hele skiregio Innsbruck
  • Gratis ski- en langlaufbus naar alle 8 skigebieden
  • Nachtskiën in skigebied Kühtai

De skigebieden van Igls of Neustift en de 3000+ Stubai gletsjer liggen vlakbij. Ischgl is wellicht het meest sneeuwzekere skioord van Oostenrijk en uiteraard ook bijzonder populair, zeker bij liefhebbers van rode pistes. De après-ski is om u tegen te zeggen.

Rum is een dorp net ten oosten van Innsbruck. Aan de zuidkant van Innsbruck, direct voor de “poorten“ van de stad, liggen de dorpen Igls, Patsch, Aldrans, Lans en Sistrans, die lokken met een prachtig uitzicht over de stad en de bergwereld, en met uitmuntende hotels en restaurants.

En niet te vergeten het sportieve plezier op de Patscherkofel, de thuisberg van Innsbruck. De avontuurlijken onder ons mogen een ritje met de gastenbob op de Olympische bob- en rodelbaan in Igls niet verzuimen. In dit rijtje van plaatsen die ondanks de nabijheid van de stad hun landelijke karakter hebben behouden, horen ook Ampass, Rinn en Ellbögen. Laatstgenoemd dorp is bijzonder pittoresk gelegen op 1.000 meter hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *