Postalm

Plaatsen > SalzburgerLand > Postalm

Postalm in regio SalzburgerLand is het op één na grootste alpenweidegebied van Europa en het grootste aaneengesloten almengebied van Oostenrijk. Het gebied is 4000 hectare groot, met magnifieke vergezichten. (Het grootste gebied is de Seiseralm in Zuid-Tirol.)

Postalm is te bereiken via de tolweg, van Strobl naar Abtenau. Dit is een romantische bergweg over de 24 km lange Postalm. De smalle tolweg Postalmstrasse klimt en slingert tot boven de bossen op de Postalm. Het bijzondere van deze route is dat op een hoogte van 700 tot 1300 m de ongerepte natuur zich heeft weten te handhaven. Er zijn hier geen dorpen en vakantiehuizen, alleen een beperkt aantal almhutten, en enkele pensions.

De Postalm is een schitterend gebied om te wandelen. Mooie natuur. De vergezichten op de omringende bergmassieven zijn weids en fenomenaal. Op een aantal ontsierende skiliften en hoogspanningsleidingen na, is de Postalm geheel intact. Het noordelijke deel van de Postalmstrasse loopt door het wilde, beboste beekdal van de Weissenbach en komt daarna uit bij de bewoonde wereld van Strobl aan de oostzijde van de Wolfgangsee.

’s winters kunt u hier beperkt skiën: 8 skiliften, 20 kilometer pisten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *