Sölden

Plaatsen > Tirol > Sölden

Sölden ligt op een hoogte van 1.380 m in het bundesland Tirol. Samen met het 9 km verder gelegen Hochsölden (2.090 m) vormt het samen het hart van het ski- en snowboardgebied Ötztal Arena. Vanuit het centrum van Sölden vertrekt een gondellift naar de Gaislachkogel (3.058 m) waar grandioze afdalingen met een hoogteverschil tot 1.800 m vooral gevorderden en experts aantrekken.

Dankzij de gletsjers van Rettenbach en Tiefenbach met hun eeuwige sneeuw duurt de sneeuwpret het hele jaar door. De pistes van Hochsölden zijn vooral geschikt voor beginners. Als trefpunt van de internationale snowboard-scene beschikt Sölden over een hypermoderne boarder-area. Op ca. 4 km van Sölden vindt u het gastvrije Zwieselstein (op 1.470 m) dat bekend staat als een rustig en familievriendelijk skioord. Een gratis skibus verzorgt de verbinding met de Ötztal Arena. Ruim 30 km wandelwegen, rodelen, curling, parapente zijn enkele van de vele alternatieven in de omgeving.

In de ‘Waterworld Freizeit Arena’ met zwembad, sauna en fitness kunt u op krachten komen alvorens u in het bruisende après-skigebeuren en nachtleven van Sölden te storten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *