Sonnegger See

Plaatsen > Kärnten > Sonnegger See

Klopeinersee Regio

Klopeinersee Regio

De Sonnegger See ligt in de gemeente Sittersdorf in Kärnten dat toeristisch gezien behoort tot het gebied van de Klopeiner See – Süd Kärnten (tot juni 2007 werd dit gebied Klopeiner See Gebiet genoemd).

De Sonnegger See ligt op 468 meter boven NAP, is 1,7 ha groot en het diepste gedeelte is ca. 4,5 meter.

De Sonneger See is een kunstmatig aangelegd meer dat in 1966 werd uitgebaggerd. Aan de oost- en westkant wordt het meer afgesloten door een dam, aan de noordkant loopt een weg en aan de zuidkant is een ruime ligweide die overgaat in een berg waarop het Blumen Erlebnis Park. De Sonnegger See is één van de weinige meren waar u langs de oevers geen rietkraag zult aantreffen.

Sonnegger See

Sonnegger See

De Sonnegger See is een geliefd meer om in te zwemmen. Daar waar in het ‘normale’ leven het meer zo’n 600 mensen aantrekt om te zwemmen zijn dat er in de zomerse vakantiemaanden al gauw 1500.

Er komen in de Sonnegger See zon 9 vissoorten voor, ondanks dat dit meer als ”zwemmeer” is gemaakt. Het visbestand is dan ook niet erg hoog, mede door het ontbreken van de nodige waterplanten. Dit weerhoudt ook watervogels ervan om dit meer te bezoeken.

Maar, zoals aangegeven, voor de badgast is het een ideaal zwemmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *