St Johann in Tirol

Plaatsen > Tirol > St Johann in Tirol

St Johann in Tirol is een van de mooiste wintersportgebieden van Oostenrijk. Het skigebied beschikt over 60 km piste. Vanaf 4 dagen krijg je automatisch een skipas voor ongeveer 180 km piste.

De pistes in het skigebied zijn over het algemeen lekker breed en beschikken over een respectabele lengte. De langste afdaling in het skigebied is 8,5 km.

Het skigebied is redelijk sneeuwzeker maar aan het eind van de dag zijn de dalafdaling in een niet zo’n hele goede conditie meer. Dit is, met name als je via de zwarte piste naar Oberndorf afdaalt, wel even oppassen.

Het liftsysteem is redelijk modern. In het seizoen 2001/2002 is er een nieuwe 8-persoonsgondel in gebruik genomen. Deze lift vervangt een oude 1-persoonsstoeltjeslift die de skiërs vanuit Oberndorf het skigebied inbrengt. De nieuwe gondel heeft een wat hoger eindstation dan de vorige lift en dat heeft weer tot gevolg dat je vanaf nu ook rechtstreeks vanuit de gondel naar de zwarte piste kan, iets wat vroeger, toen de oude stoeltjeslift er nog was, niet mogelijk was. De 17 liften die in het skigebied te vinden zijn bestaan o.a. uit 10 sleepliften. Dit wil echter niet zeggen dat je regelmatig in een sleeplift zit. Het liftsysteem is zo opgebouwd dat je zo goed als het hele gebied kunt skiën zonder gebruik te maken van een sleeplift en dat is voor snowboarders een plus-punt.

Het skigebied staat bekend om zijn grote gezelligheid. Dit komt mede omdat het skigebied 18 berghutten heeft. Haast bij elke afdaling die je neemt kom je wel een berghutje tegen waar je gezellig iets kunt drinken.

De après-ski in de plaats is redelijk te noemen. Meteen na het skiën word Max Pub het drukst bezocht. Na het eten is Bunny’s Pub te meest bezochte après-skigelegenheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *