Wildschönau

Plaatsen > Tirol > Wildschönau

Het zonnige Wildschönau-dal in bundesland Tirol, aan de rand van de Kitzbüheler Alpen, is een waar paradijs voor al wie houdt van rust en ontspanning. Hier ontdekt u de dorpen Niederau, Oberau, Auffach en Mühltal-Thierbach. Niederau biedt 20 km pistes van verschillende moeilijkheidsgraad op de Markbachjoch (1.500 m) en de Lanerköpfl (1.600 m). Mooie brede afdalingen vindt u in Auffach, op de Schatzbergalm (1.903 m).

Voor beginners en families met kinderen zijn de zachte hellingen bij Oberau een ideaal oefenterrein. Snowboarders kunnen zich uitleven in de ‘Swatch Race’n Boarder Arena’ met carving zone, boarder cross en slalompiste op de Markbachjoch of in het snowboardpark op de Schatzberg.

Tussen de verschillende dorpen van de Wildschönau rijden regelmatig gratis skibussen. Leuke alternatieven zijn: langlaufen, wandelen (40 km), arrensleetochten, parapente, rodelen (3,5 km in Auffach en nachtpiste in Oberau) of een ritje met het ‘Bummelzug’-treintje door de geheimzinnige ijswereld van de ‘Kundler Klamm’, gevolgd door een fakkeltocht. Agendatip: 12de Wildschönauer Schneefest (begin februari).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *