Zauchensee

Plaatsen > Salzburgerland > Zauchensee

De Zauchensee in bundesland Salzburgerland is ontstaan door de skisport en het enige wat u daar dan ook kan doen is…. skisport.

Zauchensee ligt op ongeveer 1350 meter hoogte en dat heeft als voordeel dat er haast altijd wel genoeg sneeuw in het dal ligt. De enige weg die naar Zauchensee loopt is een 10 km lange bergweg en die bijna atlijd goed begaanbaar is. Zauchensee is een dorp wat alleen maar uit hotels en appartementen bestaat en een sportzaak waar u ski’s en snowboards kunt huren.

Zauchensee maakt deel uit van Sportwelt Amade. Het Sport Welt Amade heeft ongeveer 350 km piste in o.a. Flachau, Wagrain, Radstadt en Klein Arl. Het skigebied gaat tot 2188 meter hoogte op de Gamskogel in Zauchensse zelf.

In Zauchensee zelf is qua après-ski niet veel te beleven. Er zijn een paar barretjes onderin sommige hotels. 10 km van Zauchensee ligt Altenmarkt. Dit is een wat grotere plaats waar naast een centrum met allemaal winkels ook een beter uitgaanscentrum te vinden is.

De liften in het gebied zijn over het algemeen goed. De laatste tijd heeft vooral Zauchensee veel geïnvesteerd in nieuwe liften zo is er bijvoorbeeld een nieuwe zespersoons stoeltjeslift gekomen in plaats van een oude tweepersoons.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *